Een weekendje weg boeken naar de Belgische kust is nog niet zo simpel! Ik zocht een betaalbaar maar modern hotel.
Na avonden speuren op het internet kwam ik bij het Ibis Styles hotel in Nieuwpoort uit.

23

Dit hotel is net een jaartje oud en ziet er dus top uit! Bij het oprijden van de parking moet je eerst onder de slagbomen door. Het valt meteen op dat er nog druk gebouwd wordt! Enkele gebouwen staan nog in de steigers maar van vervelende bouwgeluiden hebben we dit weekend geen last. Dat is tijdens de week misschien wel anders…

2
Bij binnenkomst valt het meteen op dat het hotel er fris uitziet. Aan de receptietafel worden we onthaald door een vriendelijke medewerker. Na het invullen van de nodige formulieren krijgen we uitleg over de voorzieningen in het hotel en kunnen we op zoek naar onze kamer. Onze kamer 229 ligt op de tweede verdieping en is bereikbaar met de lift.

7

De kamer ligt aan de achterzijde van het hotel. We kijken uit op een grasveld en de blokken die nog in aanbouw zijn. Omdat we toch eventjes naar een parkeerplaats moesten zoeken, kwamen we tot het besluit dat ze misschien toch beter eerst een stukje extra parking hadden gemaakt alvorens te beginnen met bijbouwen. Veel gasten staan namelijk langs de weg, buiten de slagbomen om. Binnen de slagbomen is het alleszins gratis (al is misschien maar tijdelijk want hun website zegt dat het tegen betaling is), daarbuiten volgens mij ook maar dat weet ik niet zeker.

De kamer oogt heel zuiver, is mooi wit geschilderd en er hangen drie lijsten met oude strandfoto’s ter decoratie.

1
We hebben een kamer met twee eenpersoonsbedden. Aan de muur hangt een grote flatscreen en er staat een bureau waar je de laptop zeker kwijt kunt. Er zijn ook handige usb-aansluitingen en stopcontacten te vinden. De wifi is hier gratis en je kunt makkelijk inloggen! Daar houden we van.

5

Verder is er voldoende kastruimte aanwezig voor een nachtje of twee. Wat ook altijd handig is, is een ruimte waar je de reistassen kunt plaatsen.

De badkamer is erg klein, in tegenstelling tot de hotels waar we voorheen logeerden.
Hij ziet er wel heel mooi en modern uit. Er liggen voldoende handdoeken en heel handig… een badmat. Aan de muur zijn er haakjes waar je een badjas of handdoek op kunt hangen. Naast de wastafel staat een tube shampoo en douchegel. Er ligt ook een zeepje klaar. De spiegel is goed verlicht, net als de badkamer. Perfect!
Naast de spiegel hangt een haardroger.
Onze kamer is voorzien van een simpel bad. Het lijkt me niet zo geschikt voor grote mensen maar je kunt er ook in staan zodat je kunt douchen. Het scherm houdt het spattende water goed tegen.

14

De kamer is ook voorzien van airconditioning. Heel koel (zoals ik hem ingesteld had) wordt het niet maar het is aangenaam qua temperatuur. De gordijnen verduisteren de kamer.
We hebben ook een smal balkon. Je kunt er niet zitten maar wel staan. Aan de wand hangt een asbakje voor de rokers.
Mijn ouders, die in een andere kamer logeren (228), hebben geen mogelijkheid om naar buiten te gaan.

Het ontbijt is inclusief en in het weekend van 7 tot 11 ’s ochtends. Om kwart over 8 was het echter al druk. Er zijn voldoende tafeltjes maar de ruimte waar het buffet opgesteld is, is heel beperkt. Het is in een rijtje achter elkaar lopen en daar houden we dan eigenlijk niet zo van. Het ontbijt is wel uitgebreider dan we verwacht hadden!
Je kunt er zelfs wafels bakken! Er liggen verschillende broodjes, croissants, stokbroden en boterhammen. Er is een mooi aanbod aan frisse drankjes. De omeletten en spekjes liggen ook al klaar. De eitjes kun je zelf koken en door middel van een kookwekkertje kun je de tijd goed bijhouden. Ook het beleg wordt tijdig aangevuld! Niets te klagen!

Het hotel heeft verder nog een heleboel voorzieningen. De receptie is 24 uur per dag bemand. Er is een bar, buitenterras en wellnessruimte met sauna, hamam en binnenzwembad. Naast de receptie is een ‘winkeltje’ waar je drank, zoetigheid en de nodige verzorgingsproducten kunt kopen. Heel makkelijk als je iets vergeten bent in te pakken!

In de zitruimte is er een kinderhoek met videogames en staat er een voetbaltafel.

We hebben hier prima gelogeerd. Op iets minder dan twee kilometer ligt
Nieuwpoort-Stad en op 10 minuten autorijden ben je in Nieuwpoort-Bad (aan het strand). De oude haven en de havengeul zijn zeker een bezoekje waard. Meer geïnteresseerd in de geschiedenis? Bezoek dan zeker eens het Westfront museum, het sluizencomplex ‘De Ganzepoot’ en Koning Albert I-monument.

Lekker!

  • moderne kamers tegen een betaalbare prijs
  • genoeg keuze bij het ontbijtbuffet
  • wellnessruimte

Niet zo lekker!

  • beperkte parkeerruimte binnen het terrein
  • beperkte ruimte bij het ontbijtbuffet

http://www.ibis.com/nl/hotel-9716-ibis-styles-nieuwpoort-/index.shtml
Ibis Styles Nieuwpoort, Brugse Steenweg 41, Nieuwpoort

Advertentie