Begin juli wilden we de zomervakantie inzetten met een weekendje weg. We besloten om eens naar Essen te gaan. Essen ligt in het Duitse Ruhrgebied. Een publiekstrekker is het industriecomplex Zollverein dat op de werelderfgoedlijst staat. Maar wij hielden het dat weekend bij terrasjes, de Ikea en het shoppingcentrum. Ik moest namelijk bijkomen van enkele hectische weken op het werk. Relaxen was even noodzakelijk. šŸ™‚

Logeren deden we bij het Moxy hotel in Essen. Dat hotel ligt dichtbij het centrum (een kleine 5 minuten lopen van de winkels) en toch is het er rustig. En ook nog eens vlakbij het station.
Onze auto parkeerden we in de parkeergarage aan de overkant (Q-Park Gildehof) maar later kwamen we erachter dat het hotel ook een eigen parking had. Tijdens ons verblijf bleek dit kosteloos maar op de site staat een prijs van 15 euro per dag vermeld.

Inchecken deden we bij de receptie. Dit is een balie in het verlengde van de bar. In deze ruimte kun je de hele dag zitten. Want het is ook meteen de ontbijtruimte en het restaurant (pizza en flammkuchen). In de hoek is een kleine shop voor drankjes en versnaperingen. Maar de prijzen van dat lekkers liggen wel enorm hoog.

Via de lift gaan we naar de vierde verdieping. Daar waar onze kamer ligt. Het hotel oogt heel eigentijds en bij binnenkomst in de kamer ben ik blij verrast door de moderne sfeer en de netheid. De kamer is vrij klein maar wel heel functioneel ingericht. Zo hangt er bijvoorbeeld een kleine stang met kledinghangers waar je enkele kledingstukken kwijt kunt. Er is voldoende plaats om onze twee koffertjes kwijt te kunnen. Want de ene laat ik bijvoorbeeld in het kleine zithoekje naast het bed. De andere kan gewoon op het kofferrek.
Er is ook een legplank dat je als eettafeltje kunt gebruiken want er staat een kleine poef bij. Ik vind het plankje vooral makkelijk voor mijn extra prulletjes.

Het tweepersoonsbed ligt trouwens heerlijk! Maar de kussens zijn typische Duits (een plak en klein kussentje). Mijn eigen kussen zou ik zeker meenemen, een volgende keer.


Voor de extra verluchting kunnen we het raam mooi openzetten want we kijken op de rustige achterzijde van het hotel. De kamer heeft trouwens ook airconditioning. Iets wat we wel zo fijn vinden in de zomer!
De gratis Wifi werkt ook prima.Verder heeft deze kamer ook een eigen badkamer die ook weer goed ingedeeld is voor de beperkte ruimte die er is. In de hoek is een comfortabele doucheruimte (met shampoo en douchegel). Er hangt een grote spiegel boven de wastafel en er is een toilet aanwezig. Er is ook genoeg ruimte voor de toiletspullen.
In de gang vonden we trouwens nog een ruimte die ingericht was als strijkruimte. Dat is vast makkelijk voor gasten die hier langer verblijven.


Ontbijten kun je ook bij Moxy en dat deden we dan ook. Kom wel vroeg genoeg want om 9 uur/half 10 zit de ontbijtruimte goed vol en is het zoeken naar een geschikte plek om rustig te eten.
De keuze is uitgebreid bij dit ontbijtbuffet. Je vindt er allerlei broodjes, verschillende soorten ontbijtgranen, yoghurt, zoetigheden, roerei, spek en zelfs pannenkoekjes. Het verse fruit ligt ook klaar. Een toast kun je hier ook maken en er staat water met daarin fruit/munt die je zo kunt tappen. Alles wat we tijdens een ontbijt lekker vinden, vinden wij er!

Hotel Moxy heeft ons heel erg verrast. We dachten in een mini kamer te slapen maar alles wat toch ruimtelijk ingericht. Ook het ontbijt was top! We hebben hier dan ook een tof weekend gehad!

Moxy Essen City, GildehofstraƟe 10, Essen

Advertentie