Dit jaar viel Sinterklaas op een vrijdag. Dat betekent dus een vrije dag! Extra veel tijd om even de koffer te pakken en richting de andere kant van het land te gaan. Dit keer was onze bestemming… de Belgische Kust.
Op donderdagavond reden we aan en om 22.15 uur arriveerden we in de koningin der badsteden… Oostende! Want hier logeerden we een nachtje in het Upstairs Hotel. Dit hotel opende zijn deuren in 2018 en behoort tot de C-hotels. Een hotelgroep met verschillende hotels aan de Belgische Kust.

We parkeerden onze auto in de Indigo parkeergarage die zo’n 100 meter van het hotel ligt. De ligging van het Upstairs Hotel is eigenlijk ideaal. Het ligt op 20 meter van de zeedijk en twee minuten wandelen van de winkelstraat.

Bij binnenkomst in het hotel mochten we inchecken bij de man aan de receptie (maar het kon ook de portier zijn…). Dat was niet helemaal duidelijk maar de ontvangst mocht alleszins iets spontaner gebeuren. Nadat de gegevens ingevuld werden en de betaling gedaan, konden we via één van de liften naar onze kamer.
Via verschillende, best smalle, gangen liepen we richting de kamer. Om onze kamer te bereiken, moesten we nog een trap omlaag lopen. Waarom dit hotel ‘upstairs’ heet, was eigenlijk wel duidelijk. Er zijn toch wel wat trapjes in dit hotel! Misschien wel goed om te weten als je minder goed ter been bent.

20191205_221659

We boekten de Small room van 14 m². Maar er zijn ook grotere kamers want de kamertypes gaan tot X-Large. Die kamer hebben een afmeting van 30 m². Voor een luxe kamer met uitzicht over het strand moet je kamertype ‘The Roof’ boeken.
Met z’n 14 m² verwacht je een enorm klein kamertje maar de ruimte was goed ingedeeld. We kregen geen claustrofobisch gevoel. Enkel als we uit het raam keken… want daar keken we uit op een zwarte muur (met een brommende verluchtingspijp).

De ruimte naast het bed was ook wel smal. De tweepersoonsbedden lagen wel heel goed! Waardoor we heerlijk geslapen hebben. En de lakens waren heerlijk zacht. Perfect!
De koffer kon heel makkelijk neergelegd worden in de open kast. Er waren ook enkele kledinghangers voorzien maar wij leefden voor die ene nacht ‘uit de koffer’.

De kamer was verder voorzien van een smart tv, kluisje, (leeg) koelkastje en gratis Wifi.
We vonden het wel jammer dat er geen mogelijkheid was om koffie of thee te zetten. Langs het bed waren ook diverse usb-poorten zodat je makkelijk de gsm kunt opladen.

IMG_20191205_220851

De badkamer had een klein formaat maar zag er wel heel tof uit! De blikvanger is toch wel het vloertje! Erg tof. De meubels en het sanitair waren bijpassend bij de kamer. De industriële ‘toets’ was duidelijk te zien. Op de wastafel lagen enkele toiletartikelen en handdoeken klaar. Boven de wastafel hing een haardroger.
Een minpunt in de badkamer is de kleine douche. Doordat de ruimte zo klein is, spettert het water al heel vlug op de badkamervloer waardoor de badmat in korte tijd erg nat is geworden. En we hadden niet eens lang gedoucht!

Van het ontbijt hebben we geen gebruik gemaakt maar M. heeft wel foto’s gemaakt van het aanbod. Er was een ruime keuze aan broodjes, vlees, kaas, ontbijtgranen en warme gerechtjes zoals roerei en pannenkoek. Alles werd netjes gepresenteerd.
Het hotel straalt sowieso een warm gevoel uit. Leuk meubilair, sfeervolle verlichting, leuke elementen en slogans. Er is zelfs een zitkuil met een glijbaan midden in het hotel maar helaas was die ruimte niet open vanwege een ‘meeting/presentatie’.

Onze overnachting in het Upstairs Hotel was aangenaam. Fijne kamers voor een nachtje weg. En niet te prijzig! We waren ook enthousiast over de ligging van het hotel. Vlakbij de winkelstraat, de zeedijk, het casino en 400 meter van de tramhalte.

Lekker!

  • goed gelegen hotel voor een weekend Oostende
  • mooie hedendaagse kamers
  • ruim ontbijtbuffet

Niet zo lekker!

  • douche aan de kleine kant

https://www.upstairshotel.com/nl
Upstairs Hotel, Hertstraat 15, Oostende