Vorige week wilden we de omgeving van Almere nog eens verder ontdekken. We waren er vorig jaar al eens geweest maar het is altijd leuk om eens terug te gaan. Dit keer logeerden we bij van der Valk want mijn wederhelft had deze Valk nog niet eerder bezocht (en zo kan hij nog eens een Valkhotel afvinken van zijn lijstje!).

20190801_070645


Voor mij was het al heel wat jaren geleden! Veel kon ik me er niet meer van herinneren.

Bij aankomst waaiden we bijna weg door het slechte weer! De regen viel met bakken uit de hemel dus parkeerden we onze auto veilig weg onder in de parkeergarage van het hotel. Zo kom je ook niet meteen als een verzopen katje binnengewandeld. Wel zo fijn! 😉

20190731_235512

We werden vriendelijk onthaald door de receptioniste en kregen uitleg over het ontbijt. Daarna liepen we richting onze kamer. Daarvoor moesten we terug naar de begane grond.

20190731_151347


De standaardkamer nummer 036 (toevallig ook het netnummer van Almere) was voor twee nachtjes van ons!
De kamer is bij binnenkomst een beetje donker door het gebruikte houtwerk van de kast en deuren maar als je de kamer verder binnenwandelt komt de kleur je tegemoet. Zowel de sprei als de gordijnen zijn paars en geven de nodige kleur aan de kamer. Aan de wand hangt een fotoprint als eyecatcher. Maar ook het hoofdbord straalt luxe uit.

De kamer is ruim en dat kunnen wij altijd appreciëren. Het grote bed, de mooie boxspring, staat in het midden van de kamer. Hij slaapt heerlijk, kunnen wij vertellen! Vanuit het bed kun je naar de tv kijken (een mooie flatscreen). Er staat ook een ruim bureau met de nodige faciliteiten om koffie of thee te maken. Aan een zithoekje is ook gedacht.

Verder heeft deze kamer nog een koelkastje, kluisje, strijkbenodigdheden en voor ons heel belangrijk in de zomer: airconditioning. Net als elke van der Valk kun je hier gebruik maken van goede gratis Wifi!

20190731_151709

Vanuit de kamer wandel je ook meteen op het terras op. Het is een gedeeld terras maar bij elke kamer staat er wel een bankje waar je fijn kunt zitten. We keken uit op de parkeerplaats met daartussen nog wat groene beplanting.

 

De badkamer is ook helemaal van nu! De grote regendouche viel qua beleving goed in de smaak! Het was echt alsof je in de regen stond… een fijne kop met dunne straaltjes!
De gebruikte witte tegel van de douchewand vraagt wel veel meer aandacht! Als je deze goed bekeek, zag je dat deze een grondige poetsbeurt met de schrobborstel nodig had!
Door de kleine details/hoekjes kruipt er behoorlijk veel tussen wat geen nette indruk geeft.

20190731_151232

De rest van de badkamer was wel netjes en goed onderhouden. Een mooi bad en een ruime wastafel waar je al jouw toiletspulletjes makkelijk kwijt kunt. Zoals bij elke van der Valk stonden hier ook verschillende toiletartikelen klaar in een goede hoeveelheid! Fijn! Aan de wand hangt ook ook een haardroger en een make-upspiegel. Lekker handig.

’s Morgens genoten wij nog van het ontbijt. De keuze is hier ook weer reuze! Aan variatie geen gebrek. Alles ligt er netjes bij en wordt tijdig aangevuld door het personeel. Aan het livecookingbuffet worden de eitjes op verzoek gebakken. Altijd een pluspunt voor ons!
Broodjes, ontbijtgranen, vers fruit, spek, yoghurt… een topontbijt!

20190801_000242

Wil je optimaal genieten van het hotel? Dan kan dit bij de fitness, de wellness of het zwembad. Je kunt hier ook heel makkelijk fietsen huren!

Lekker!

  • een uitgebreid ontbijtbuffet
  • een ruime badkamer met douche en bad
  • gratis parkeren
  • airconditioning en gratis Wifi

Niet zo lekker!

  • de witte achterwand van de douche had een grondige poetsbeurt nodig

 

http://www.hotelalmere.nl
van der Valk Almere, Veluwezoom 45, Almere

Advertentie