In mei 2017 boekten we 2 nachten weg bij Van der Valk Wieringermeer in het Noord-Hollandse Wieringerwerf.
We boekten al eens eerder een verblijf in dit hotel maar sinds 2016 zijn de kamers gerenoveerd en dan is het altijd leuk om nog eens terug te gaan.

We reserveerden de Comfort kamer.
Onze kamer ligt op de begane grond maar dit kan ook op de eerste verdieping zijn. Een lift hebben ze daar niet, hou daar dus zeker rekening mee bij reservering.
Elke Comfortkamer heeft ook een terrasje of balkon. Onze kamer keek mooi uit op een groen grasveld met boompjes. Een perfect uitzicht om lekker tot rust te komen.

wieringerwerf1

De kamer is echt flink aangepakt. Alles ziet er netjes en nieuw uit.
Er staan twee eenpersoonsbedden in de kamer, mooi gedekt. Aan de muur staat een bureau met daarboven de flatscreen tv. Verder is er een klein hoekje met twee goed zittende fauteuils. Hoewel dit niet op de website vermeld staat, is er wel airco op de kamer! Ideaal.

De kleding kun je makkelijk opbergen in de ruime kledingkast. Daarop staan ook alle benodigdheden om koffie of thee te zetten. Er staan ook twee flesjes water die je gratis kunt nuttigen. De koelkast op de kamer is leeg maar bij de receptie kun je ook een minibarbox reserveren. Hierin zitten de nodige versnaperingen en drankjes. Wifi is ook inbegrepen en eveneens gratis.

Ook de badkamer is helemaal vernieuwd! Er is een moderne inloopdouche gemaakt met een mooie tegelwand. Bij de wastafel staan de nodige toiletartikelen en er is fijn ligbad. Perfect! Hier kun je zeker genieten.

Ook hebben we gegeten in dit restaurant. Op zich was dit zeker oké maar hier en daar zijn er wel wat verbeterpunten te bedenken. Dit lees je terug in het verslag op Lekker Happen.
Ook bij het ontbijt ondervonden we wat organisatieproblemen. Hoewel we ruim op tijd waren, merkten we op dat veel schalen amper bijgevuld werden. Er waren niet voldoende eieren en lapjes spek voorzien. Ontzettend vervelend als je dit dan steeds moet vragen bij één van de dames van de bediening. Ook bij onze vorige overnachting in dit hotel liep dat fout. Op dat vlak is er nog wat werk aan de winkel.

Wil je ook graag iets zien in de omgeving? Dit zijn onze tips…
Een halfuurtje rijden ten zuiden van Wieringermeer ligt het Zuiderzeemuseum. Dit openluchtmuseum neemt je mee terug in de tijd. De sfeer proeven in de oude vissershuisjes, zien hoe ze visnetten knopen, smullen van een vers gerookt visje… het kan hier allemaal!
Vanuit Wieringerwerf gingen we ook naar het Marinemuseum in Den Helder. Hier ben je wel een aantal uren zoet. Het hoogtepunt is de Tonijn, de enige onderzeeboot in Nederland die je ook echt binnenin kan bezichtigen!
Vergeet ook niet de oversteek naar Friesland te maken. Je rijdt dan over de 32 km lange Afsluitdijk wat een fantastisch zicht oplevert. Tussendoor kun je nog stoppen bij het monument en de uitkijktoren. Van daaruit heb je uitkijk op de Waddenzee.

Lekker!

  • mooie gerenoveerde kamers
  • airconditioning op de kamer
  • gratis en ruime parking
  • mooi uitzicht op het groen vanuit onze kamer (107)

Niet zo lekker!

  • ontbijt wordt niet tijdig aangevuld

https://www.hotelwieringermeer.nl/
Van der Valk Wieringermeer, Terpstraat 49, Wieringerwerf

Advertentie