Kasteel Terworm is een kasteel op Landgoed Terworm in Heerlen. Het hoort bij de Van der Valk hotelketen. Het kasteel met pachthoeve stamt uit de 14de eeuw en ziet er fantastisch mooi uit.

terworm17

terworm14
Bij binnenkomst loop je eerst door de toegangspoort en zie je meteen de pachthoeve die als een kring rondom het binnenplein staat. Het indrukwekkende kasteel is een echt plaatje.
De receptie ligt binnenin het statige kasteel. Je vindt er ook een brasserie terug waar je ’s zomers kunt genieten van een drankje op het mooi terras. Tevens zijn er twee vergaderzalen aanwezig. Het ontbijt mag je ook nuttigen in de ontbijtzaal op de begane grond.

Achter het kasteel ligt een Rococotuin met lavendel, buxus en rozen. In de winter valt daar maar weinig van te zien maar in de zomer zal dit vast prachtig zijn!

terworm8

Wij logeren twee nachten in de ruime pachthof Senior Suite met terras, op de eerste verdieping die enkel toegankelijk is met de trap.
De kamer is groot en geschikt voor 2 volwassenen en maximum 3 kinderen. Dit zie je niet meteen terug want er staat maar één groot tweepersoonsbed.
Er is wel een knusse bank die je blijkbaar kunt omtoveren tot een slaapbank.
Bij binnenkomst zie je meteen het imposante bureau staan. Als je daaraan gaat zitten, voel je je meteen heel koninklijk. Er staat ook een grote kledingkast met hangers en planken. De zithoek met tv ziet er enorm gezellig uit.
Loop je iets verder dan kom je bij het grote bed uit. Dit bed ligt fantastisch lekker!
Langs het bed loop je de badkamer met zwart-wit tinten in.

De badkamer heeft een eenvoudige douchecabine, toilet, wastafel en smal ligbad. Geen overdadige luxe maar alles wat je wenst, is aanwezig. Er staat ook een gamma badproducten klaar.

Het terras en de kamer kijkt uit op de omliggende gracht en een rustig stukje natuur.
Binnen in de kamer bevindt zich nog een gevulde minibar (dure prijzen!), een kluisje en alles om een heerlijk kopje koffie of thee te zetten.

Ontbijten kan elke ochtend in de ontbijtruimte van het kasteel. Dit is een echte kasteelkamer waar je terug in de tijd gaat. De tafeltjes zijn mooi gedekt en de roomboter staat al klaar op tafel. In de warmhoudbakken vind je allerlei lekkers: spiegeleitjes, gekookte eitjes, champignons, pannenkoekjes… De broodjes, kaas en charcuterie ontbreken niet. En voor de echte liefhebbers staat er ook een glaasje bubbels klaar.

Lekker!

  • mooi landgoed waar je rustig kunt wandelen
  • ruime gratis parking
  • luxe sfeer
  • ruime kamer
  • goed ontbijt

Niet zo lekker!

  • geen lift naar verdieping in de pachthoeve
  • gehorige gang

Kasteel Terworm, Terworm 5, Heerlen, https://www.terworm.nl/

Advertentie