Het Arresthuis – Roermond

Logeren in luxe op een unieke locatie? Zo zou je ‘Het Arresthuis’ kunnen omschrijven.
In de zomer van 2017 logeerden wij in dit prachtige hotel in hartje Roermond. Het behoort tot ook tot de Van der Valk hotelketen.


Enkele jaren geleden werd de oude gevangenis van Roermond, die dateert van 1863, omgetoverd tot luxe hotel. Via de parking, waar we gratis mogen parkeren als gast, komen we het hotel binnen. Het is er al gezellig druk. De receptie is anders dan bij andere Valkhotels. Hier kun je echt plaatsnemen aan het bureau van de receptioniste.
Ze begeleidt ons, na het inchecken, ook naar de kamer en legt de werking van de lift uit. Toch een extra service en heel apart als je dit nooit eerder meegemaakt hebt.
Het publiek is hier dan ook minder ‘alledaags’ dan in andere Van de Valk hotels. Die chiquere sfeer voel je duidelijk in dit hotel.

Dat dit hotel vroeger een gevangenis was, zie je duidelijk als je richting de hotelkamers loopt. De celdeuren zie je tot diep achterin het gebouw. De ijzeren trappen en relingen geven de typische sfeer. Het is wel mooi aangekleed met kleurrijke zitbanken en moderne lusters. Je kunt er ook nog een ‘mug shot’ (foto van jouw arrestatie) maken inclusief de lengtematen en het bordje erbij!
We zijn echt onder de indruk van het ontwerp en de details.

arrest11

Wij logeren één nachtje in een Comfort Cachot waar ze 3 cellen omgevormd hebben tot één hotelkamer. In de eerste cel heb je eigenlijk het zitgedeelte met een bureau. De enorme foto van een ruige man op glas valt meteen op. In dit gedeelte vind je ook de thee- en koffiefaciliteiten en een koelkastje. Vanuit dit gedeelte kun je ook de temperatuur goed regelen. Hoewel het buiten erg warm is, kunnen we de kamer heel koel houden.

arrest9arrest10arrest12
Er is ook aan de details gedacht want de koffiemokken zijn helemaal in gevangenisstijl en gepersonaliseerd. Echt tof!
Het raam kijkt uit op de omliggende huizen met tuin en uiteraard zitten er ook tralies voor het raam voor het echte gevangenisgevoel.
In het middelste gedeelte van de kamer staat een mooi breed tweepersoonsbed. Het is netjes gedekt en ook hier ligt een detail op het kussen. Op het kaartje staat het weer van vandaag en er liggen twee ‘pilletjes’ (=in dit geval dus gewoon snoepjes) bij, gesloten in een zakje. Zo goed bedacht! Aan de muur hangt een flatscreen tv zodat je ’s avonds lekker, vanuit het bed, tv kunt kijken.


In de derde cel van de kamer vind je een toilet, dubbele wastafel met een enorme spiegel en een regendouche. Net als in een andere Van der Valk hotels vind je hier een uitgebreid gamma met verzorgingsproducten zoals shampoo en douchegel. Dit keer wel in de stijl van de gevangenis. Op de doosjes staan teksten geprint die ze ook teruggevonden hebben op de muren van de oude gevangenis. Zo komt het verleden wel heel dichtbij. Onder de wastafel liggen ook nog badjassen. Die mag je lenen maar zijn ook te koop.
Heb je hier dan ook drie celdeuren in één kamer? Nee hoor, twee van de drie deuren zijn weggewerkt in een kast zodat er ook voldoende opbergruimte is.

Er zijn trouwens nog meer luxe kamers. Zo zijn er ook Deluxe cachotten gemaakt van de voormalige recreatieruimtes. Van de directie woonruimte en de sportruimtes werden er suites gemaakt. Op de binnenplaats van de gevangenis is een terras gemaakt waar je kunt genieten van het welkomstdrankje.

Het ontbijt is ook inbegrepen en nuttig je in de ontbijt/restaurantruimte van het hotel. Het is een klein buffet maar er ligt voldoende. De ontbijtruimte vinden we wel erg klein. Het zit dan ook goed vol en de tafeltjes staan erg dicht bij elkaar. Er staat hier een kaartje op tafel waar je jouw favoriete eitje kunt bestellen. Dit wordt dan in de keuken bereid en krijg je later aan de tafel geserveerd. Net als het kopje koffie of thee. Net even wat anders dan bij de andere Van der Valk hotels.

In Roermond kun je naar hartenlust winkelen. Je hebt er het Designer Outlet (winkels met de duurste merken), de gezellige binnenstad, het Retailpark (met o.a. de AH XL en Mediamarkt) en de huis- en tuinboulevard. In het centrum is het gezellig vertoeven aan de Roerkade. Je kunt ook heerlijk genieten van de rust aan de Maasplassen.

Lekker!

  • midden in het centrum
  • gratis parkeren voor hotelgasten
  • uniek hotel
  • tot in de kleinste details uitgewerkt

Niet zo lekker!

  • weinig ruimte in de ontbijtruimte/restaurant

https://www.hetarresthuis.nl/
Het Arresthuis, Pollartstraat 7, Roermond

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s