Op zoek naar rust in Zuid-Limburg… dat was ons doel. Gelukkig hebben we dat gevonden bij Landal De Waufsberg in één van de meest zuidelijke dorpjes van Nederland. Noorbeek, behorend tot de gemeente Eijsden-Margraten, is een klein dorp met heuvels omringd. Ideaal om eens lekker te genieten van een wandeling of fietstochtje (al is de e-bike dan wel een goed idee!). Onderweg kom je dan vast ook nog wel één van de 60 wegkruisen tegen.
Wil je liever met de auto erop uit? Dan is het drielandenpunt in Vaals het bezoek wel waard. De Amerikaanse begraafplaats in Margraten is ook heel indrukwekkend om te zien. De steden Maastricht, Luik en Aken liggen op 30 à 40 minuten autorijden.

waufsbergg

waufsbergs

Landal De Waufsberg, dat in september 2016 opende, beschikt over 62 moderne villa’s in drie varianten: comfort, luxe en extra luxe. Ze beschikken elk over een eigen parking voor 1 à 2 auto’s. Als het zonnetje schijnt kun je lekker op het terras zitten (de tuinstoelen staan in de berging) of, als het wat kouder is, jezelf opwarmen bij de sfeerhaard. De luxe en extra luxe villa’s zijn uitgerust met een sauna en zonnebank.
De villa’s staan vrij dicht op elkaar en daar moet je natuurlijk van houden. In de winter zal je niet vaak last hebben van buren maar wij kunnen ons voorstellen dat het in de zomer anders zal zijn.

waufsberg6

Wij logeerden in een extra luxe huisje, vlakbij de ingang van het park. Het circa 100m² huisje is in vakwerkstijl opgebouwd en van alle gemakken voorzien. Deze villa is voor zes personen ingericht.

Op het eerste zicht vinden we de woonruimte beneden toch klein als je hier met zes personen zou vertoeven. Maar met 2 personen is het natuurlijk wel ruim genoeg. De keuken ziet er netjes uit. Hij beschikt over een combi-oven, vaatwasser, koffiezetapparaat, nespresso-apparaat en een waterkoker. Koken doe je er op gas.
Het huisje beschikt over 3 tv-toestellen en gratis wifi.
Op de begane grond ligt één van de drie slaapkamers met ons opgemaakte bed. Er is een kleine badkamer voorzien met een wastafel en regendouche. De wc ligt apart in de gang.

Wanneer je de trap opgaat, kom je bij de badkamer met ligbad, douche, twee wastafels en een mooie sauna. Verder zijn er nog twee slaapkamers. Eentje met een tv, de andere met een zonnebank. Lekker luxe dus!
Buiten het huisje staat een sfeerhaard. Het hout dien je wel zelf mee te nemen want dit is niet voorzien. Gelukkig waren wij helemaal voorbereid!

Het park heeft verder weinig voorzieningen. Er is geen zwembad en er lijkt geen animatie te zijn voorzien. Bij het restaurant kunnen de kinderen zich wel uitleven in de speeltuin. Fietsen kun je er ook huren.
In het restaurant ‘Gasterij Henry VIII’, dat er erg sfeervol uitziet, kun je terecht voor een borrel, lunch of diner. We hebben er heerlijk gegeten! Reserveren is wel wenselijk!
Bij de receptie worden we telkens met de glimlach ontvangen. Je vindt er ook een gedeelte waar je (verse) producten kunt kopen. Het is ook erg makkelijk als je iets vergeten bent mee te nemen van thuis en voor de prijs hoef je het niet te laten.

Lekker!

  • moderne villa van alle gemakken voorzien
  • goed restaurant bij de ingang
  • vriendelijke medewerkers
  • auto parkeren bij de villa

Niet zo lekker!

  • weinig voor kinderen
  • villa’s staan dicht bij elkaar, weinig privacy

https://www.landal.nl/parken/de-waufsberg
Landal de Waufsberg, Hoogcruts 14B, Noorbeek

Advertentie